O meni

Rođena sam 1977. godine u Zagrebu. Diplomirani sam romanist i rusist, a ljubav prema jezicima i književnosti odvela me ubrzo u prevoditeljske i novinarske vode te u izdavaštvo. Više od 17 godina provela sam pišući i uređujući prvo mjesečnik Moje dijete pa portal Roditelji.hr učeći o djeci i roditeljstvu putem specijaliziranih konferencija i edukacija te intervjua s brojnim stručnjacima.

Motivirana željom da unaprijedim kvalitetu obiteljskog života mnogima u svojem okruženju 2018. godine postajem certificirana mindfulness trenerica programa Relax Kids (UK) i od tada redovito održavam radionice za djecu i odrasle u Centru za osobni razvoj i edukaciju Relax Kids 4All u Zagrebu (Kukuljevićeva 15) koji sad djeluje pod okriljem moje tvrtke Dragonfly. Od prošle godine redovito održavam radionice za djecu na još jednoj lokaciji nedaleko Rijeke, u Kastvu pa tako i djeca iz okolice Rijeke dobivaju mogućnost prakticiranja mindfulnessa.

U suradnji s vrtićem Čigra sudjelovala sam u nekoliko projekata, pa tako tijekom 2021. izlaze kartice za svakodnevne zabavne i edukativne aktivnosti „30 ideja za nezaboravan dan s djecom“ za cijelu obitelji te priručnik o postizanju ravnoteže poslovnog i obiteljskog života „Sretni i uspješni na poslu i kod kuće“ u kojima sam jedna od stručnih suradnica i autorica.

Urednica sam u nakladi Mind Ability koja objavljuje mindfulness slikovnice hrvatskih autorica i ilustratorica. Koordiniram gostovanja svjetski poznatih osoba i autora povezanih s temama osobnoga razvoja poput Anite Moorjani, Mabel Katz, Bruce Lipton i drugi.

Završila sam edukacije „Rad s asocijativnim kartama“ i „Primjena terapeutske igre u vrtićkom okruženju” te vodim savjetovalište za roditelje kao prirodni nastavak rada s djecom.

Majka sam dviju kćeri koje mi neprestano otkrivaju zamke i čarolije roditeljstva, ali i veliku odgovornost koja s njim dolazi. Djecu doživljavam kao izuzetno vrijedne učitelje i spremna sam ih pomno slušati i pratiti njihove potrebe, uz stalno poticanje samostalnosti i svjesnosti.

Redovito gostujem na online konferencijama Centra za roditelje Klubko.

Obožavam šetnje, boravak u prirodi, more, putovanja, čitam literaturu koja mi pomaže da budem zadovoljnija osoba, smirenija, uravnoteženija, jer to su preduvjeti da mogu raditi s djecom na najbolji mogući način. Energiju punim plesom, slušanjem glazbe koju volim, gledanjem mjuzikla, odlascima u kino, igranjem s djecom, smijanjem, plivanjem u moru, ali najviše u osami u svom vlastitom društvu J Posebnim talentom smatram svoju sposobnost da čujem i razumijem djecu te im na njima razumljivom jeziku prenesem važne poruke i znanje. A katkad se razumijemo sasvim bez riječi!

U životu mi je izuzetno puno pomoglo prakticiranje tehnike transurfing zahvaljujući serijalu knjiga Vadima Zelanda koji sam prevodila s ruskog na hrvatski za izdavačku kuću Planetopija.
Mnoge slikovnice i izdanja prevela sam i prilagodila na hrvatski jezik i za potrebe Naklade Nika s kojom redovito surađujem.

Vjerujem da svoja znanja i darove koristim na najbolji mogući način, uvijek sam spremna učiti još i mijenjati se u skladu s potrebama svoje duše ali i potrebama djece koja mi dolaze na radionice.

Budući da sam ipak „samo“ čovjek, imam i poneke mane, jedna od njih je odgađanje obaveza, bar minimalno kašnjenje prijateljicama na kavicu, zabrinjavajuće loše sposobnosti za snalaženje u prostoru (hvala google maps što postojiš!), ovisnost i slatkišima i majonezi. A malo i pretjerujem u količini teksta koje mogu producirati pa moje mejlove roditelji čitaju vjerojatno samo do pola 🙂

Većinom sam nasmiješena i vrlo pozitivna osoba, bez želje za dugoročnim planovima, s potrebom da budno živim i osjećam ono što se događa upravo sada ili pak u vrlo bliskoj budućnosti. Teško mogu odoljeti pozivu na druženje na suncu ili razgovoru s dragim ljudima u četiri oka. Katkad sam vrlo izravna i iskrena, no ako me bolje upoznate, to će vam postati onaj dio mene koji možda najviše cijenite. U moru maskiranja i oskudne iskrenosti, biram prijateljsku iskrenost bez nametanja i potrebe da budem u pravu. Na spavanje odlazim uvijek malo prekasno, a jutarnje buđenje odgađam dokle god se može! 😉 Djecu baš jako volim i iako organiziram i radionice za odrasle, s klincima uočavam puno brže i konkretnije rezultate. Zahvalna sam što živim svoju svrhu i ta radost se onda prenosi na sve oko mene.

Ps. Nikako ne volim snimati videa, niti ih slušati, teško mi pada smjer u kojem se društvo kreće i postaje ovisno o ekranima i gorljivi sam protivnik zombiranja djece mobitelima ili igricama, osobito u razdoblju kad im se mozak razvija punom parom. TV ne gledam, dnevne portale ne čitam. Pomno biram gdje ću što pročitati i kome vjerovati. Istome učim i svoju djecu i onu koja mi dolaze na radionice.