Iskustva polaznika

Naša šestogodišnja djevojčica polaznica je Relax Kids programa za vrtićance kod Ivančice Tarade već dvije godine. Za program smo se odlučili jer smo smatrali da će vrijednosti, vještine, način razmišljanja i praktične metode kojima Ivančica uči djecu kroz igru našoj curici koristiti za podizanje samopouzdanja i poboljšanje komunikacije s vršnjacima i odraslima, te bolje razumijevanje sebe i svojih osjećaja.

Kako su prolazili mjeseci kći je postala puno komunikativnija, samopouzdanija i konkretnija u izražavanju svojih osjećaja. Jako se veseli svakoj novoj radionici, te maksimalno uživa u druženju i svim vježbama koje prakticiraju.

Ivančica je, kao osoba i Relax Kids trenerica, jedna divna, iskrena i topla duša koja je stvorena za rad s djecom i u tome iznimno uživa. Iz svakog djeteta zna dobiti ono najbolje, svakom djetetu pristupa individualno i uvažavajući sve njegove osjećaje, potrebe i mogućnosti.
Zbog svega navedenog svim prijateljima i poznanicima s radošću preporučujemo ovaj program program koji se u ovim izazovnim vremenima dodatno pokazao kao puni pogodak za osnaživanje psihofizičkog zdravlja djece.

mama Ana (40)

Od sveg srca preporučam Ivančicu Tarade, našu dragu voditeljicu Relax kids-a zbog njezine posvećenosti i ljubavi koju je utkala u svaku radionicu.
Majka sam dvanaestogodišnjaka koji je počeo pokazivati promjene u ponašanju nakon odlaska oca (rastave). I sama sam pedagog po struci, ali mi je pomoć u vidu Relax kids radionica više nego dobrodošla. Nakon nekoliko mjeseci pohađanja iste, sin je postao smireniji, veseliji i imamo puno bolji kontakt, a najveći rezultat sam vidjela nakon zajedničke individualne radionice gdje smo oboje uvidjeli da smo se ipak malo izgubili putem, da smo se zaboravili zabavljati i smijati zajedno. I zato veliko hvala našoj dragoj teti Ivančici koja nam je pomogla da se opet spojimo. Preporučujem Relax i Ivančicu gdje god stignem i s velikim veseljem čekamo jesen i novu sezonu Relax-a.

Eva (43)

Kada je moj sin krenuo u peti razred bila sam spremna na to da ne zna kako učiti i da će biti zatrpan s novim nerazumljivim gradivom, ali ono što me zateklo su bile redovite glavobolje i trbuhobolje utorkom. Početkom školske godine gotovo je svaki utorak dolazio doma prije kraja nastave zbog glavobolje ili trbuhobolje. Kako tada još nije bilo testova niti usmenih ispitivanja u tolikoj mjeri da mu prouzrokuje takve probleme posumnjala sam u njegovu otpornost na stres zbog škole općenito – ili određenih profesora iz predmeta koje ima utorkom. Već smo taj dan prozvali “crni utorak”. Nakon što je krenuo na radionice Relax Kids, počeo je učiti kako se nositi sa stresom. Sviđalo nam se jer su ga radionice pripremale za tjedan koji dolazi i već je nakon samo par radionica ostajao u školi cijeli dan utorkom. Naučio je tehnike disanja u sigurnom okruženju, tehnike mindfulnessa i nošenja sa stresom. S veseljem je išao na radionice i uživao u njima, a u školi je bio sve otporniji i spremniji na učenje. Program nam je uvelike pomogao u prijelazu u predmetnu nastavu jer znamo da škola nije samo učenje i pisanje zadaća već i priprema za život, a ako dijete nije dobro emotivno, teže usvaja i gradivo i ostale životne lekcije tijekom odrastanja.
Lovorka (44)

Relax Kids 4All programe pohađalo je sve četvero naše djece. Teenagerima je to bila izvrsna prilika za razvijanje empatije, za razmjenu životnih iskustava s vršnjacima i stjecanje alata za što lakše proživljavanje stresnih situacija.
Mlađoj djeci bilo je vrijedno druženje s drugom djecom, učenje prepoznavanja i priznavanja svojih osjećaja, te pronalaženje snage u sebi da se nose s različitim iskustvima i koriste tehnike za smanjenje stresa i anksioznosti.

Sva djeca uvijek su bila oduševljena radionicama, rado su odlazila na satove, a uvijek su htjeli ostati još malo, odraditi još neku vježbu ili igru. Stečena znanja često su primjenjivali u uobičajenim školskim situacijama (promjena učiteljice, dolazak u novu sredinu, prve ocjene…), a pogotovo u posebno stresnim situacijama kao što su epidemija i potres.

Ivančicu Tarade smatram izvrsnim pedagogom, te smatram da vrlo efikasno koristi znanja koja je stekla na brojnim edukacijama. Osim formalne izobrazbe za Relax Kids trenera, svjedočila sam njenom sudjelovanju u brojnim drugim pedagoškim tečajevima i radionicama na kojima sam je susretala. Smatram da je njen rad s djecom za djecu vrlo poticajan i koristan, te da će stečene vještine za svoju dobrobit moći koristiti u brojnim životnim situacijama.

Neda (42)

Javljam se s kratkim rezimeom naših iskustava s Relax Kids radionicom. Naša kćer koja sad ima 6,5 godina i koja će uskoro krenuti u prvi razred osnovne škole, pohađala je radionice kod Ivančice Tarade od svoje pete godine.

Razlog zbog kojeg smo je upisali jest bila želja poraditi malo na njenoj hiperaktivnost i na rastresenosti. Naime, naše dijete je od malena jako živahno i stalno luta od jedne aktivnost i do druge, bez zadržavanja koncentracije. To bi dovelo do površnog rješavanja zadataka, nemogućnosti praćenja priče i na kraju dana do nervoze i problema sa zaspivanjem. Privukao me kurikulum koji je naveden, konkretno najviše dio u kojem se uči djecu koncentraciji, introspekciji i načinu osvještavanja vlastitih emocija i meditacije. Čini mi se da su to vještine koje uvelike nedostaju, rekla bih svim generacijama današnje djece, ali i malo starijih. Problemi do kojih to dovodi su brojni, a konkretno mene ja najviše brinula priprema za školu i emocionalno sazrijevanje djeteta.

Vrlo brzo nakon par tjedana radionica vidjela se jasna promjena na našem djetetu….. ona je postala puno smirenije i koncentriranije dijete s jasno usmjerenim interesom i dovoljnim fokusom na određenu temu koji je omogućio puno više igre i učenja. Isto tako, njeni odnosi s bratom su postali puno kvaltiteniji jer je počela pokazivati nevjerojatnu empatiju.

Na radionice nismo dolazili jedino za vrijeme lock downa i jako su joj nedostajele. Svakako ćemo nastaviti i u budućnosti i smatram da bi većini djece bilo jako korisno imati mogućnost proći slične radionice.

Na kraju, kao primjer koliko je zavoljela odlaske srijedom na radionicu istaknula bih anegdotu kad je u svibnju ove godine jedan ponedjeljak ostala zaglavljena u liftu sa svojim bratom i njegovom asistenticom: nakon par minuta čekanja i zaključka da će morati u liftu čekati dolazak majstora, ona je samo rekla: Valjda će doći do srijede da stignem na Relax Kids!

Marina (45)

Na preporuku dobrih prijatelja čija je kći već godinu dana pohađala Relax kids radionice kod Ivančice Tarade, suprug i ja odlučili smo i svog četverogodišnjeg sina odvesti na ogledni sat i vidjeti kako mu se sviđaju. Tamo je već bilo njemu poznate djece pa se vrlo brzo uklopio. Igre koje u sklopu programa igraju vrlo su motivirajuće i zabavne i naš je sin s velikim veseljem cijelu godinu odlazio na svoje “relaksacije”.

Na radionicama je prvi put naučio i kako pravilno disati i kako se smirivati na neke drugačije načine, baš kao i kako zamišljati u glavi stvari i događaje koje ti netko drugi opisuje. U tom ranom uzrastu njemu je kao i drugoj djeci važno da uvijek bude negdje prvi i glavni, a ovdje je učio kako strpljivo doći na red da se nešto kaže ili izvede. Naviknut da uvijek bude u nekom pokretu i jurnjavi, sada je polako shvaćao da se može dobro osjećati i ako se rade neke mirnije aktivnosti. Učio je o pozitivnom razmišljanju o sebi, o tome kako prihvaćati raznolikosti među djecom i kako ne mora u svemu biti prvi. Naučio je verbalizirati i pred drugom djecom neke svoje osjećaje i brige i podijelio bi ih s drugima. Iako je Ivančičino pravilo da ne prenosi baš sve što dozna od djeteta kako bi stekla njegovo povjerenje, procijenila bi kad je to ipak važno reći roditeljima kako bi zajedno pomogli djetetu kad ga muče neke ozbiljnije stvari.

Često bi nam kod kuće pokazivao kako se možemo izmasirati da nam bude ugodnije ili bi nam na vrlo lijep način objasnio što mu se trenutno ne sviđa u obitelji i što bi volio da se promjeni. Nakon radionica spavao bi mirnije i zadovoljnije. još je više naučio kako dijeliti s drugima jer kao jedinac nema uvijek prilike to činiti kod kuće. Čak smo kod Ivančice proslavili i peti rođendan u sigurnom krugu nekolicine malih prijatelja s igrama koje baš svima dobro dođu, a Ivančica je vodila rođendan na opušten način, poznavajući koje to igre naš sin naviše voli i puštajući glazbu koja se njemu najviše sviđa trudeći se da malom slavljeniku zaista bude ugodno. Jako smo zadovoljni s ovom vrstom programa i voditeljicom i sigurni smo da će sin željeti i nadalje pohađati radionice ovakvog tipa i naučiti kako je traženje mira u sebi katkad još vrijednije od svih adrenalinskih avantura kojima je naš sin inače sklon.

Sanja (42)

Moje su dvije kćeri (6 i 8 godina) tijekom dva mjeseca pohađale Relax kids radionice, a povod je bio moja želja da stariju kći (8 godina) netko psihički pripremi za baletnu audiciju. Imala je veliki strah i općenito joj nedostaje samopouzdanja te mi se ovaj program činio idealnim da se oslobodi i postane samouvjerenija.

Iako je to bio relativno kratak period, starija se kći psihički sjajno pripremila i odradila audiciju što je najbolje mogla. Mlađa je kći dobila psihičku pripremu za prvi razred osnovne škole u koji uskoro kreće i fokusirano je upijala sve važne stvari vezane uz stjecanje prijateljstva, bolje komunikacije s drugima, nenasilne komunikacije, smanjila je potrebu za nadmetanjem sa sestrom i dokazivanjem koja je u čemu bolja i uspješnija.

Ivančica nam se maksimalno prilagodila terminima kako bismo odradili što više sati druženja jer nam prepun raspored nije uvijek dozvoljavao da dođemo u isti termin.Prilagodila nam se naša trenerica i time da odmah dovede još nekoliko polaznica sličnog uzrasta kako bi u grupi još bolje mogli vježbati nastup pred “publikom”, samopouzdani govor tijela.

Na radionicama su se također rješavali i neki školski problemi s drugim vršnjacima koji su kod nas vidljivi jer je moja osmogodišnjakinja najmlađa u razredu i često se ne zna izboriti za sebe. Nošenje s frustracijama i nepravdom puno se lakše provodi sa stručnim ljudima kao što je Ivančica Tarade. Kad u nečemu opet zapnemo, znat ćemo kome se obratiti, baš kao što ćemo i drugima znati reći kome da se jave.

Kako su prolazili mjeseci kći je postala puno komunikativnija, samopouzdanija i konkretnija u izražavanju svojih osjećaja. Jako se veseli svakoj novoj radionici, te maksimalno uživa u druženju i svim vježbama koje prakticiraju.

Ivančica je, kao osoba i Relax Kids trenerica, jedna divna, iskrena i topla duša koja je stvorena za rad s djecom i u tome iznimno uživa. Iz svakog djeteta zna dobiti ono najbolje, svakom djetetu pristupa individualno i uvažavajući sve njegove osjećaje, potrebe i mogućnosti.
Zbog svega navedenog svim prijateljima i poznanicima s radošću preporučujemo ovaj program program koji se u ovim izazovnim vremenima dodatno pokazao kao puni pogodak za osnaživanje psihofizičkog zdravlja djece.

Ivana (41)

Relax kids trenericu Ivančicu Tarade upoznala sam nakon jedne radionice o međuvršnjačkom nasilju gdje sam dovela svog šestogodišnjeg sina, u prostoru gdje i ona održava svoje radionice i savjetovalište. Budući da je bila na toj radionici, primijetila je da je moj sin izuzetno povučen, bojažljiv i da se ne snalazi s nepoznatim ljudima te me informirala ukratko o radionicama koje održava.

Odlučila sam sina dovesti na te radionice u nadi da mu pomognu oko rješavanje problema s ljutnjom i bijesom i problemima u predškoli koje je imao s vršnjacima. Teško je kontrolirao svoju ljutnju i povremeno je nasilan i prema sestri ili dječacima iz vrtića.

U početku je u grupi dobro funkcionirao, no s vremenom je opet imao potrebu dobiti više pažnje i izazivati nered među djecom, te nam je Ivančica savjetovala da ubuduće pokušamo s individualnim radionicama s njom, što smo prihvatili. Uočila je da sin veliku potrebu da mu se netko nasamo posveti.

Na tim je posjetama bio izuzetno suradljiv, otvorio se postupno i počeo verbalno izražavati svoje emocije. Naučio je kako izbaciti bijes na način da nikoga ne povrijedi, uključujući sebe ili predmete oko sebe. Nakon nekoliko dolazaka, odgojiteljice u vrtiću su mi rekle da uočavaju veliko poboljšanje u njegovom ponašanju i da jako lijepo sa svima surađuje.

Ivančica je ubrzo vidjela da mu jako odgovara boravak u prirodi pa je radionice s njim prilagodila da se većinom odvijaju u obližnjoj prirodi. S vremenom se sin žalio da mu je to premalo vremena i da bi želio da ti susreti traju još dulje pa ih je trenerica produljila. Postao je puno veseliji, samouvjereniji i više nije bilo s njim toliko konflikata u obitelji kao ranije. Ako bi se i naljutio povremeno, znao je to zaustaviti na siguran način za sebe. na zajedničkim druženjima kombinirali su i igre koje uključuju dosta kretanja i trčanja i hodanja, s onima gdje se miruje i koncentrira. Tako je to trajalo nekih 5 mjeseci, sve do kraja pedagoške godine. Na jesen kreće u školu i svjesniji je da u školi neće moći sve biti po njegovom i da je jako važno naučiti surađivati s učiteljima i pronaći zajednički jezik s vršnjacima.

Budući da imam četvero djece, puno mi je značilo da ima nekoga tko ga dobro razumije, tko može iz njega izvući ono najbolje i pomoći mu da sve neizrečene emocije izbaci na siguran način. Također sam uključila i jednu od kćeri na radionice da i ona poradi na samopouzdanju jer nije željela uopće govoriti u grupi od sramežljivosti. U grupi je na Relax kids radionicama uz Ivančicu čak i zapjevala na mikrofonu pred ostalom djecom tako da su to stvarno velike i pozitivne promjene do kojih su došli.

Od Ivančice bih dobila savjete kako da postavim granice kod sina i na što da obratim pozornost te mi je preporučila i literaturu koja mi može dodat o pomoći u razvoju. Osjećam se sigurnije kad znam da postoji neko kome se uvijek mogu obratiti i čije su metode tako učinkovite. Veselimo se ponovnom dolasku kod ove trenerice!

Marija (34)

Poštovani, zamoljena sam da sam svoj osvrt na rad gospođe Ivanćice Tarade i Relax kids radionice za djecu. Moja 14 godišnja kći pohađala je radionicu 6 mjeseci i njezina ukupna ocjena je 5+.

Osim što je upoznala nove prijatelje družila se u jednoj toploj i podržavajućoj grupi. Svaki sat je bio drugačiji i maštovito osmišljen i iako su djeca bila različite dobi ( od 5 -8 r.OŠ) to ih nije ni najmanje ometalo u druženju jer je voditeljica Ivančica vješto pristupala svakom djetetu prevladavajući razlike u dobi ili nekoj osobnoj temi koja se kroz igru i razgovor pojavila.

Na temelju komentara moje kćeri po povratku kući, mogu samo zaključiti da je to jedan program koji bi se trebao provoditi na razini svih osnovnih škola jer djeci pruža mogućnost upoznavanja sebe, jača samopouzdanje i daje smjernice kako se bolje usredotočiti na rad ili kako si dati mogućnost opuštanja nakon napornog radnog dana. Kao majka primijetila sam velike dobrobiti programa i želim ga preporučiti svima.

Kako su prolazili mjeseci kći je postala puno komunikativnija, samopouzdanija i konkretnija u izražavanju svojih osjećaja. Jako se veseli svakoj novoj radionici, te maksimalno uživa u druženju i svim vježbama koje prakticiraju.

Ivančica je, kao osoba i Relax Kids trenerica, jedna divna, iskrena i topla duša koja je stvorena za rad s djecom i u tome iznimno uživa. Iz svakog djeteta zna dobiti ono najbolje, svakom djetetu pristupa individualno i uvažavajući sve njegove osjećaje, potrebe i mogućnosti.
Zbog svega navedenog svim prijateljima i poznanicima s radošću preporučujemo ovaj program program koji se u ovim izazovnim vremenima dodatno pokazao kao puni pogodak za osnaživanje psihofizičkog zdravlja djece.

Sandra (52)

]

Relax kids radionice (cijela godina)

ZAGREB:
1) 60 EUR mjesečno za školski uzrast(4 radionice, jednom tjedno, 90 min tijekom cijele školske godine)
2) 48 EUR mjesečno za vrtićki uzrast (od  4 do 6 godina) 60 min tjedno 

ZAPREŠIĆ:
1. 48 EUR, vrtićki uzrast 60 min, jednom tjedno (1 mjesec)
2. 56 EUR, školski uzrast 75 min, jednom tjedno (1 mjesec)

SESVETE:
1. 48 EUR, školski mlađi uzrast 60 min, jednom tjedno (1 mjesec)
2. 48 EUR, školski stariji uzrast 60 min, jednom tjedno (1 mjesec)

KASTAV: 112 EUR za 8 radionica, 75 min svake druge subote,
plativo u dva obroka (samo školski uzrast)

OŠ Pantovčak, Zagreb - 60 min, 40 eura mjesečno

 

]

Individualna Relax kids radionica (djeca):

30 EUR (75 min, jednokratna)
25 EUR (60 min, ciklus od minimalno 4 dolaska)

]

Just Relax radionica (odrasli)

15 EUR po osobi (grupa do 10 polaznika) - 120 minuta
35 EUR (individualna) - 90 minuta
25 EUR (individualna) - 60 min za višekratno dolaženje

]

Obiteljska Relax radionica za bolju komunikaciju i ugodan suživot

40 EUR (120 minuta)

]

Relax kids rođendani (2 sata, do 15 djece)

- od 120 do 200 EUR (ovisno o količini djece)
– uključena animacija, torta, napitci, fotografiranje + dar za slavljenika
- hrana po dogovoru uz nadoplatu

]

Personalizirane meditacije (vizualizacije)

50 EUR (snimka od 10 do 15 min ili po dogovoru)
]

Gostovanje Relax kids radionice

15 EUR po djetetu + plaćeni putni troškovi i dnevnica

]

Edukacije za stručne suradnike

Ostale usluge prema ponudi, ovisno o količini polaznika i vrsti: radionice za stručne suradnike u vrtićima i školama, online mindfulness predavanje za stručne suradnike, sudjelovanje na konferencijama i slično.
]

Podnajam poslovnog prostora

10 EUR po satu (povremeni programi)
7 EUR po satu (cjelodnevni ili redoviti programi)
]

Savjetovalište za roditelje

26 EUR (60 minuta): individualno savjetovanje po pitanju odgoja djece, razumijevanja djetetove prirode, nošenja s emocionalnim stanjima djece, osobito djece s disleksijom, visokoosjetljivom djecom, darovitom djecom... Doznajte kako koristiti alate mindfulnessa za dobrobit vašeg unutarnjeg mira i dobrobiti obitelji

Adresa za radionice u Zagrebu

Kukuljevićeva 15,
desni ulaz, zelena vrata

Kontakt

dragonflybiz.777@gmail.com
091 565 1903