Da je osnivačica Relax kids programa, Marneta Viegas, vrlo mudra žena pokazalo je i jedno pravilo koje se odnosi na stanje djece koje dolaze na radionicu u svoj uobičajeni termin. Dakle, ovo pravilo nisam uvela ja, ali da ne postoji, svakako bih ga uvela. Sve roditelje se moli da pripaze da djeca sat vremena prije početka radionice ne konzumiraju slatkiše ili nešto što u sebi sadrži rafinirane šećere te da ne gledaju ekrane (igranje igrica, gledanje crtića i slično). Budući da tijekom sata imamo i aktivnosti koje su mirnijeg karaktera (vježbice disanja, masaže, razgovori, vizualizacije) djeci je stvarno teško to sve izvoditi kad im šećer krene raditi nered u tijelu. Unatoč svim molbama, katkad se i dalje dogodi da se ovo pravilo ne ispoštuje ili zaboravi (netko drugi dovodi dijete) i vjerujte, gotovo uvijek prepoznam da se to dogodilo prateći kako se dijete teško fokusira i koliko mu pozornost bježi na sve stane, nema strpljivosti, bučnije je i brže u kretanju od ostalih.

Dakle, kako biste mu pomogli da mu bude ugodnije, imajte na umu ovo jednostavno pravilo i pratite koliko je s vama dijete suradljivije ako nije jelo slatkiše i provodilo vrijeme pred ekranima. Tako da možete na sličan način i olakšati sebi, a svakako i meni. Bit ću vam vrlo zahvalna.

 

Naravno, postoje neka djeca kojoj takvo što neće smetati i normalno će moći pratiti aktivnosti, no to ne mora biti pravilo, može više biti izuzetak.

S druge strane, svakako je važno da su djeca sita, jer će im inače opet fokus biti na tome imam li ja štogod od hrane. Često imam upravo zbog takvih situacija.

Pripazite također na proizvode u koje nam redovito dodaju šećer, jer takvih ima jako puno, da također ne pretjerate ni s takvim proizvodima.